buzz forums

forums of the buzz
It is currently Sat Nov 18, 2017 12:14 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 11:51 am 
User avatar

Joined: Mon May 13, 2013 6:15 pm
Posts: 31
Since I reinstalled my machine a long time ago and reinstalled Buzz I never got my old BMX's to work again.
They keep throwing up "missing" machines for some reason, even though I have the machines installed (in the MDB folder).

Does anyone know what's causing this, and possibly how to fix it?

Image

Copying all the machines from the MDB folder into the Program files buzz Gear folders didn't help either.
I tried this as I figured maybe Buzz expects the machines to be at a specific path.

Creating a new BMX with the same machines does work. When I load it after restarting buzz the machines aren't missing.

So my other guess is that perhaps the versions of the machines don't match?
I don't know if I can check which version is expected and see which one I have installed.

Any help is greatly appreciated. This is basically rendering all my old buzz tunes unavailable because I tend to use the same machines a lot (analog distortion is one of my favs for example).


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 12:05 pm 
User avatar

Joined: Mon May 13, 2013 6:15 pm
Posts: 31
Oh yeah, that error message in the status bar indicates the distort machine is in the wrong gear folder.
I just fixed that but it doesn't seem to make any difference. :(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 1:02 pm 

Joined: Sat Feb 25, 2017 12:27 pm
Posts: 19
Did you try relaod in File>recent files... ?

If you did open the song by doubleclick, try saving the file first, then reload.

Works for me, of course the maschines must be in place.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 3:44 pm 
User avatar

Joined: Mon May 13, 2013 6:15 pm
Posts: 31
HerrFornit wrote:
Did you try relaod in File>recent files... ?

If you did open the song by doubleclick, try saving the file first, then reload.

Works for me, of course the maschines must be in place.


No, it was from the recent file list, or when I use File > Open


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 4:09 pm 

Joined: Mon Nov 21, 2011 11:29 pm
Posts: 75
Could it be OS permissions? Try running buzz as admin.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 5:23 pm 
User avatar

Joined: Sat May 11, 2013 4:10 am
Posts: 27
It could be that the original was a stereo-wrapped version of the same machine. I had a similar problem with some of my old BMXs and was able to fix it by running Lee Dragon's Mono to Stereo Wrapper on the machines I needed. If you don't want to convert your entire Effects directory, you can just copy the machines you want to wrap to another directory and point the patcher there, then copy the (Stereo) versions back to Effects.

EDIT: The wrapper (as well as lots of other useful stuff) can be found on the kickedbyconsole site.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group