buzz forums

forums of the buzz
It is currently Tue Oct 22, 2019 7:03 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Apr 05, 2013 1:26 pm 

Joined: Sun Aug 26, 2012 9:59 pm
Posts: 3
I don't know if FSM is on this forum? His homepage as stated on BuzzMachines is down, so I don't know if somebody has some contact details to forward this issue?

The issue:
In the attributes pane of FSM Infector you can enable Midi, so I can play notes on my external Midi keyboard to preview the sound of a certain Infector configuration. But whenever the configuration is changed due to switching to a preset, all the attributes are set to their default again; meaning Midi is disabled again. It's frustrating that when scrolling through the list of presets to see if it's the sound you're looking for, you have to enable Midi again on every preset change. It seems (to me as a programmer) very little work to fix this.

Now the question is: Does FSM still support Infector?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Apr 05, 2013 2:25 pm 

Joined: Tue Nov 22, 2011 5:25 pm
Posts: 439
Attributes are saved with presets, presets files are in a xml (..../buzz/gear/machines) insert every x lines this line<Attribute Name="MIDI Channel (0=off)" Value="1" /> by the canal midi you want and all presets with your keyboard or this load Infector in Polac VSTi loader and you have a full midi machine with awesome options.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 08, 2013 6:19 pm 

Joined: Sun Apr 15, 2012 8:55 am
Posts: 399
And I also wonder if FSM develops VST plugins under a different alias. Probably not, but I would be all over that.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 13, 2013 7:31 pm 

Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Posts: 250
He programmed some LV2/Ladspa plugins as it seems.

http://calf.sourceforge.net/index.html


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jun 09, 2013 7:25 am 
User avatar

Joined: Wed Nov 23, 2011 11:20 am
Posts: 105
I run into this problem too. I thought it was a feature of new buzz :evil: :lol: .
Nice to hear its actually only a infector problem.
Anyway I didn't understand tingas solution.

Is there a folder called machines with an xml file?
I don't have a folder nor a file with that name.
Only gear.xml and gear_defaults.xml

This is also one reason I only use VSTs with PVST, MIDI/Keyjazzing always works.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 11, 2013 5:12 pm 

Joined: Tue Nov 22, 2011 5:25 pm
Posts: 439
xenobioz wrote:
Anyway I didn't understand tingas solution.

In gear/machines, the xml for each machine preset, but use it just if you use always the same channel.

You can also use BTDSys PeerCtrl, you can assign attributes with it, so you can change Infector midi canal when you want from your midi keyboard/controler.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 11, 2013 7:10 pm 

Joined: Thu Feb 02, 2012 6:53 pm
Posts: 169
this also annoys me a fair amount as I usually switch thru presets to ballpark my sounds before getting into editing alot and its a pain to have to chain the midi channel every time .
So in gear the only XML files im seeing are gear.xml and gear_defaults.xml
neither seem to have any presets for Infector so I think im probably looking at the wrong xml file ..


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 11, 2013 9:02 pm 
Site Admin

Joined: Mon Nov 21, 2011 2:04 pm
Posts: 278
There's a new way (see OverridePreset below) to fix this in the new build. I added Infector to gear_defaults.xml so it works by default now.

Code:
  <Machine Name="FSM Infector">
    <Attribute Key="MIDI Channel (0=off)" Value="1" OverridePreset="True"/>
  </Machine>


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 1:36 pm 
User avatar

Joined: Wed Nov 23, 2011 11:20 am
Posts: 105
oskari wrote:
There's a new way (see OverridePreset below) to fix this in the new build. I added Infector to gear_defaults.xml so it works by default now.

Code:
  <Machine Name="FSM Infector">
    <Attribute Key="MIDI Channel (0=off)" Value="1" OverridePreset="True"/>
  </Machine>



Thanks! Works great now!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 6:35 pm 

Joined: Thu Feb 02, 2012 6:53 pm
Posts: 169
working great over here too tho yeah Tinga
Quote:
or this load Infector in Polac VSTi loader and you have a full midi machine with awesome options.
.. why have i never thought of this ?! thanks for the heads up !


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 25, 2013 10:10 pm 

Joined: Mon Nov 21, 2011 8:30 pm
Posts: 373
xenobioz wrote:
oskari wrote:
There's a new way (see OverridePreset below) to fix this in the new build. I added Infector to gear_defaults.xml so it works by default now.

Code:
  <Machine Name="FSM Infector">
    <Attribute Key="MIDI Channel (0=off)" Value="1" OverridePreset="True"/>
  </Machine>



Thanks! Works great now!


Nice.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 28, 2013 1:13 am 

Joined: Mon Jun 17, 2013 2:44 am
Posts: 139
Kibibu Green Milk and some others seem to have the same problem....this makes things much easier thanks oskari.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group