buzz forums

forums of the buzz
It is currently Wed Jul 17, 2019 5:40 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Tue Jan 17, 2012 11:04 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 695
this happened when i dragged a few wav files onto the multi-layer panel in the wavetable (start offset seems to be set to negative values sometimes):

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Thu Jan 19, 2012 3:47 am 

Joined: Wed Nov 23, 2011 7:49 pm
Posts: 74
UNZ wrote:
could you please stop this offtopic bullshit, we're trying to work in this thread ;)

yeah soz.

just quite exciting.. I got carried away.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Thu Jan 19, 2012 8:12 am 

Joined: Tue Nov 22, 2011 1:42 pm
Posts: 7
mute wrote:
omg intox. :D welcome back sir.


Thanks! I didn't even realise I had been away. Just... busy... :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun Apr 28, 2013 4:35 am 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 695
some (all?) commands change the samplerate back to original (if you edited it before on the bottom left pane). probably all the options get reset (loop points etc too).

steps to reproduce:
1) load wav into slot
2) change samplerate in the bottom left panel
3) delete a part from the wav in the editor
4) samplerate is reset to original

on a related note: making a copy of a slot should probably also copy ALL its attributes like samplerate and loop points etc. It currently ignores everything.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun Apr 28, 2013 4:39 am 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 695
copy paste in wavetable makes the copy mono...

steps to reproduce:
1) insert wav into slot
2) click COPY
3) select another slot click PASTE
4) wav is mono now but twice the length


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun Apr 28, 2013 4:39 am 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 7:23 pm
Posts: 294
Unz with the NecroBump!

Unz and I have put some time aside next week to work on fixing bugs in the new wavetable, so if anyone has had problems, now is the time to let us know. Please tell us problem you have seen, the steps necessary to recreate the bug, what buzz version you are on, and what windows version you have.

We will be fixing bugs before adding any new features, but if we solve things faster then expected we might get to some of the new features too. In other words, you can make requests for new features but it's unlikely we'll be able to get to them.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun Apr 28, 2013 4:44 am 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 695
loading some wavs into the wavetable results in -2 as the loop start point.
negative values should not be possible ?
i tried a lot of stereo wavs and many showed this problem.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun May 05, 2013 1:08 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 695
just so we remember this:
-mixing 16 and 24 bit wav layers in the same wave slot is buggy
<@oskarix> yeah it's because the WF_NOT16BIT flag is shared by all layers

possible workaround might be to convert all layers to 24 or 32 bit if you load a WF_NOT16BIT


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun May 05, 2013 1:40 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 695
another one to remember:

when a layer other than 0 is edited, we rebuild the whole slot. after this happens the view is reset to layer 0. we should make it so the view goes to the layer you edited again after you executed a command.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun May 05, 2013 1:42 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 695
WAVETABLE DAY FIXES

buzz 1482 now includes all the fixes by mtronic and myself:
GET IT NAO :)

http://jeskola.net/buzz/

--- Build 1482 - Sunday, 05 May 2013 13:30:38 UTC
- wavetable bugfixes by antonio and mtronic:
- fixed negative loopstart bug
- changed copy/paste behaviour on the wavetable slots
- internal copy/paste copies the entire waveslot (loop points etc)
- fixed mono bug with external paste
- improved mouse selection of wave, will go right to left now
- fixed delete, trim, and saveselection commands
- format is kept after edit (keep samplerate and loop points if possible)
- fixed selection events (right to left works properly now)
- added WaveformCommandHelpers class
- added WaveClip class (for serializing waveslot into clipboard)
- cleaned up a lot of wavetable code to make it easier to extend


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun May 05, 2013 4:00 pm 

Joined: Sat Nov 26, 2011 4:06 pm
Posts: 161
wavetable high five.

~~
TT


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun May 05, 2013 6:03 pm 

Joined: Wed Nov 23, 2011 12:36 pm
Posts: 337
UNZ wrote:
another one to remember:

when a layer other than 0 is edited, we rebuild the whole slot. after this happens the view is reset to layer 0. we should make it so the view goes to the layer you edited again after you executed a command.


When you say "layer" you're talking about the multi-sample layering business at lower left? Does that actually work? Any time I've tried adding layers in there I only end up hearing one of the samples.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun May 05, 2013 7:23 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 7:23 pm
Posts: 294
snowglobe wrote:
When you say "layer" you're talking about the multi-sample layering business at lower left? Does that actually work? Any time I've tried adding layers in there I only end up hearing one of the samples.


yes that's the layers. i don't know if any machine uses them but it is possible iirc. we'll extend their functionality in the wavetable view later if we have time, but we needed to make sure the bugs were gone first...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Sun May 05, 2013 7:27 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 695
mantratronic wrote:
snowglobe wrote:
When you say "layer" you're talking about the multi-sample layering business at lower left? Does that actually work? Any time I've tried adding layers in there I only end up hearing one of the samples.


yes that's the layers. i don't know if any machine uses them but it is possible iirc. we'll extend their functionality in the wavetable view later if we have time, but we needed to make sure the bugs were gone first...


they do work in matilde (assign two different root notes..). But yeah, i don't think that whole feature is ready to use to be honest, there isn't even a way to delete layers in the new gui right now.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Mon May 06, 2013 10:55 pm 

Joined: Wed Nov 23, 2011 12:36 pm
Posts: 337
UNZ wrote:
they do work in matilde (assign two different root notes..). But yeah, i don't think that whole feature is ready to use to be honest, there isn't even a way to delete layers in the new gui right now.


Ah, success. But, to actually get a layering result it seems (currently) necessary to do per-root triggers on separate tracks?? - wonky as heck that way (may as well just use multiple wavetable slots unless space has become an issue). Anyway, not ready for use, as you say, and not your priority at this point, I understand. Plus, there are excellent, free sample-layering options already out there in VST/i land, (Shortcircuit and Shortcircuit 2 ftw, amiright?). Still, it's nice to see all your efforts on the native stuff, lads.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Mon May 06, 2013 11:49 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 695
snowglobe wrote:
UNZ wrote:
they do work in matilde (assign two different root notes..). But yeah, i don't think that whole feature is ready to use to be honest, there isn't even a way to delete layers in the new gui right now.


Ah, success. But, to actually get a layering result it seems (currently) necessary to do per-root triggers on separate tracks?? - wonky as heck that way (may as well just use multiple wavetable slots unless space has become an issue). Anyway, not ready for use, as you say, and not your priority at this point, I understand. Plus, there are excellent, free sample-layering options already out there in VST/i land, (Shortcircuit and Shortcircuit 2 ftw, amiright?). Still, it's nice to see all your efforts on the native stuff, lads.


yeah, layer support will improve significantly over the next few updates we planned, i hope. and once that's done it might be time to revive my tracker project to replace matilde and make proper use of all these features ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Thu Jun 13, 2013 9:23 am 

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:17 pm
Posts: 46
In the initial post the rx2 support is noted. But the sample browser doesn't show .rx2 files in the folder. Are they supported or not?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Thu Jun 13, 2013 2:46 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 7:23 pm
Posts: 294
nikto wrote:
In the initial post the rx2 support is noted. But the sample browser doesn't show .rx2 files in the folder. Are they supported or not?


Its a todo list. Not supported yet.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Mon Jun 17, 2013 11:56 pm 

Joined: Mon Jun 17, 2013 2:44 am
Posts: 139
Is there any way to play the selected area of a sample in the editor?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: wavetable stuff
PostPosted: Tue Jun 18, 2013 12:19 am 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 695
esp81 wrote:
Is there any way to play the selected area of a sample in the editor?


not yet, need to wait for a change from oskari


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group