buzz forums

forums of the buzz
It is currently Sat Nov 17, 2018 10:01 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 350 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next
Author Message
PostPosted: Sun Aug 14, 2016 10:48 am 

Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Posts: 222
mridlen wrote:
I'm getting load errors on BiFilter 1.61 when setting up my new laptop (old laptop had an electronic failure of some sort). Not to worry, I keep good backups of everything. However, I cannot figure out how to troubleshoot this problem.

OS Platform is Windows 10 64-bit, with the usual 32-bit Buzz install.

Running the latest pvst builds 1.1.10b build 30.

I've gotten all my other errors cleared up (had some issues with Synthmaster, but it turned out that I had just loaded up the 64-bit dll instead of the 32-bit one) but this is the final nagging issue with getting migrated to Windows 10

Error Message
Title bar just says "Load Error" and the body contains the path to the DLL.

I have 2 sources I could find for this VST (shared for your convenience):

https://www.dropbox.com/s/ggusv1wjnt8yg ... p.exe?dl=0

Just the dll file and manual:

https://www.dropbox.com/sh/wy6wdij80uze ... znpMa?dl=0

Thanks for the help in advance! And thanks Polac for the best VST support of any DAW.


Perhaps there is a missing dll. Did you try to run dependancy walker to find out which dlls are missing? Perhaps you have to install some older c++ redistributables.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 30, 2016 12:51 pm 

Joined: Tue Dec 06, 2011 6:54 pm
Posts: 248
Hi i have noticed that using prevent focus stealing stops me from saving the preset with a different name. When i click on the name to change it nothing happens or press a letter on my keyboard a note is played instead of changing preset name. When focus stealing is off i can change names no problem latest buzz and polac win 7. Happens with every synth i have tried it with


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 01, 2016 6:39 pm 
User avatar

Joined: Tue Nov 22, 2011 12:20 am
Posts: 274
Location: ••• Düsseldorf ••• Made of Light
There is a similiar effect I noticed while being in prevent focus stealing mode:
Some synth allow to enter values by typing in drop down menus or text fields or what ever, but you can't in that mode.
May be it's the same issue.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 02, 2016 11:41 pm 

Joined: Tue Dec 06, 2011 6:54 pm
Posts: 248
Everyone has been updating there ui for hd. I cannot remember it being a problem in the past even with pfs on ?.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 04, 2016 11:56 am 

Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Posts: 222
Prevent focus stealing is meant to be used only with selected vsts, if for example the plugin always steals the focus on clicking a knob or fader without a good reason. If a plugin really requires pc keyboard input you have to disable the prevent focus stealing feature of course.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 07, 2017 8:57 am 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 9:42 pm
Posts: 691
polac wrote:
Prevent focus stealing is meant to be used only with selected vsts, if for example the plugin always steals the focus on clicking a knob or fader without a good reason. If a plugin really requires pc keyboard input you have to disable the prevent focus stealing feature of course.


i think it would be cool if the "prevent focus stealing" option was made more accessible so you could enable/disable it quickly. Like maybe make it an entry in the EDIT Menu. It's a godsend for keyjazzing on all those VST that insist on having built in patch browsers that requires mouse clicks (while of course stealing focus.. such a dumb design but seems pretty prevalent...). It's at least as important as all the other options in the EDIT menu (like Oversampling, Run In Separate Process, Freeze etc), so it wouldn't be missplaced there imho.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 08, 2017 11:30 am 

Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Posts: 222
Quote:
i think it would be cool if the "prevent focus stealing" option was made more accessible so you could enable/disable it quickly. Like maybe make it an entry in the EDIT Menu. It's a godsend for keyjazzing on all those VST that insist on having built in patch browsers that requires mouse clicks (while of course stealing focus.. such a dumb design but seems pretty prevalent...). It's at least as important as all the other options in the EDIT menu (like Oversampling, Run In Separate Process, Freeze etc), so it wouldn't be missplaced there imho.


Yes I also thought about this, I'll add this to the next loader version.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 21, 2017 10:19 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 7:21 pm
Posts: 302
Just reinstalled my machine, and had a few of the usual hiccups you always have through such a process, and I noticed one thing: Polac VST only added a VST folder sitting inside the Buzz folder. It did not discover the real VST folder where all the plugins are installed. I don't know if maybe I missed some setup-procedure of pvst here, that would have caused it to find the real VST folder of the OS?

Did I goof up something or is it necessary to manually tell pvst where the VST folder is?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 22, 2017 11:09 am 

Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Posts: 222
Joachip wrote:
Just reinstalled my machine, and had a few of the usual hiccups you always have through such a process, and I noticed one thing: Polac VST only added a VST folder sitting inside the Buzz folder. It did not discover the real VST folder where all the plugins are installed. I don't know if maybe I missed some setup-procedure of pvst here, that would have caused it to find the real VST folder of the OS?

Did I goof up something or is it necessary to manually tell pvst where the VST folder is?


It only recognizes the folder inside the buzz folder, the default vst folder in programs folder is not recognized if i remember correctly(not sure however, have to check).


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 11:58 pm 

Joined: Tue Dec 06, 2011 6:54 pm
Posts: 248
polac wrote:
Quote:
i think it would be cool if the "prevent focus stealing" option was made more accessible so you could enable/disable it quickly. Like maybe make it an entry in the EDIT Menu. It's a godsend for keyjazzing on all those VST that insist on having built in patch browsers that requires mouse clicks (while of course stealing focus.. such a dumb design but seems pretty prevalent...). It's at least as important as all the other options in the EDIT menu (like Oversampling, Run In Separate Process, Freeze etc), so it wouldn't be missplaced there imho.


Yes I also thought about this, I'll add this to the next loader version.


Nice to hear there is a new version of pvst coming out :D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 14, 2017 7:15 pm 

Joined: Tue Dec 06, 2011 6:54 pm
Posts: 248
I am trying to use kontakt 5 x64 in X64 win7 Buzz latest version Polac latest version. I am having a problem with kontakt instruments not being saved along with the song. They are coming back blank after saving. So any work u have put into the instruments is lost. Especially u spent a couple of hours building a nice rack of instruments. To open as blank instruments is a real bummer. Kontakt keeps crashing as well.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 14, 2017 11:25 pm 

Joined: Tue Dec 06, 2011 6:54 pm
Posts: 248
memtest 86 first i think.Faulty ram looks like


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 07, 2018 12:01 pm 
User avatar

Joined: Wed Nov 23, 2011 11:20 am
Posts: 101
Hi,
I downloaded a vst3 called sori from en.catsnu.com/Project/GugakVSTi.aspx
But the GUI is blank.
Anyone got it to work?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 15, 2018 10:57 am 

Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Posts: 222
500mb download, wtf is this, a rompler? :mrgreen:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 16, 2018 6:53 am 
User avatar

Joined: Wed Nov 23, 2011 11:20 am
Posts: 101
Yes it's a rompler. :D
I think it contains the same sounds as the ones that are below on the same page, but I don't have kontakt, EXS24 or live or whatever is need for those.
Not sure if it includes all of the instruments though.
It installs the sound files in C: which is annoying, but if it's possible to make it work I'll try move the files and use symbolic links.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 29, 2018 10:21 am 

Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Posts: 222
New version online, just a bugfix for the polac asio driver.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 29, 2018 1:41 pm 
User avatar

Joined: Wed Nov 23, 2011 3:24 pm
Posts: 584
polac wrote:
New version online, just a bugfix for the polac asio driver.

Thanks Polac! :dance:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 29, 2018 5:00 pm 

Joined: Tue Dec 06, 2011 6:54 pm
Posts: 248
thanks a lot works perfect :dance: :D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 8:08 pm 
User avatar

Joined: Sat Jan 21, 2012 2:54 pm
Posts: 143
Location: Faraway but near enough
:mrgreen: Well, seems to work
Quote:
especially my wish: Hello again, "Sir" Polac. I just have one wish for the Matilde2-Wave-Editor that you have built, could you please insert an option to choose, if the edited wav-files are stored in the bmx or not? This would be fantastic (imo).
esp. Yeah, it is fantastic, 'cause it was already integrated by you in the former Version, thx for not mentioning it when I asked for the Integration of this Feature :D
Anyway, I did some Publicity for this Feature ...
Ah and btw I'm almost convinced you forgot to update the Version number of the loader in the about field.
Does this mean that we grow older?!? ;)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 05, 2018 4:32 pm 

Joined: Sat Feb 25, 2017 12:27 pm
Posts: 89
Location: South-Germany
Fantastic to see, that it is still maintained. :)

Is it a lot of work to pack it into an installer?

Updating it in an interval of years means that I have to look for magmavanders video, how to install it.

By the way, it would be great to have buzz with the polac vsti loader and with the patternxp mod in one exe. So it could be easily installed on a fresh system. ;)

If it is to much effort, it would help to have the path info in the zip file?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 350 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group