buzz forums

forums of the buzz
It is currently Sun Jul 22, 2018 8:44 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: VCV Rack
PostPosted: Tue Jun 19, 2018 11:59 pm 

Joined: Tue Nov 22, 2011 5:25 pm
Posts: 386
Did someone play with VCV Rack and Buzz using the VST bridge? I just downloaded it, seems to be great with buzz, many modules...
https://vcvrack.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Wed Jun 20, 2018 3:26 am 
User avatar

Joined: Sun Apr 23, 2017 1:03 am
Posts: 100
Location: Canada
Just checked out the site. It looks really interesting. Love the visual modules and how they look like physical rack mount modules. I think I might download it & play around with it. Thanks for sharing Tinga!

See You In The Shadows…


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Thu Jun 21, 2018 1:54 am 
User avatar

Joined: Sat May 11, 2013 4:10 am
Posts: 37
I'd love to try it, but it seems to just be showing a black screen when I open it. According to the docs, this is some kind of OpenGL problem, which is strange because I had an older, pre-bridge version of VCV running on my old laptop with a far less powerful graphics card.

I do love me some modular on my modular though, and I recently picked up some second-hand licenses for both AAS Tassman 4 and Softube Modular, each of them both wonderful and frustrating in different ways. It would be fantastic to get VCV in there and have all three systems talking to one another in some kind of massive CPU-imploding patch. How easy is the bridge to use? Can you modulate everything via peer control?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Sun Jul 08, 2018 11:56 am 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 7:23 pm
Posts: 292
I've been using the VST version of this the past couple of days. https://github.com/bsp2/VeeSeeVSTRack has about 350 of the opensource modules baked into the VST, and its being (very) actively developed. You can have multiple instances, but the dev warns you shouldn't have the instrument and effect dll's running at the same time. Not tried the bridge version yet.

It's a lot of fun :) I can't manage to get it to see note and midi stuff from PVST yet, so if anyone cracks that, please let me know!

https://www.dropbox.com/s/keofi56gbux31dj/ve%20see.mp3?dl=0 is what i managed to get out of it last night/this morning


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Sun Jul 08, 2018 6:58 pm 
User avatar

Joined: Sat Jan 21, 2012 2:54 pm
Posts: 129
Location: Faraway but near enough
Quote:
It's a lot of fun :) I can't manage to get it to see note and midi stuff from PVST yet, so if anyone cracks that, please let me know!

By Lucky Chance I stumbled along an article in a german MusicMag. Perhaps it helps. They say for the Exchange of midi-data they used a driver called LoopMIDI by Tobias Erichsen. After the Start of LoopMIDI the driver is available as Interface in the MIDI-to-CV-Modul of the VCV Rack. When you choose the relating Port as output of a MIDI-track of your DAW right now, you should be able to control the VCV-Rack with a sequence of the DAW.
Hope it helps ....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Sun Jul 08, 2018 7:37 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 7:23 pm
Posts: 292
Buzztler wrote:
Quote:
It's a lot of fun :) I can't manage to get it to see note and midi stuff from PVST yet, so if anyone cracks that, please let me know!

By Lucky Chance I stumbled along an article in a german MusicMag. Perhaps it helps. They say for the Exchange of midi-data they used a driver called LoopMIDI by Tobias Erichsen. After the Start of LoopMIDI the driver is available as Interface in the MIDI-to-CV-Modul of the VCV Rack. When you choose the relating Port as output of a MIDI-track of your DAW right now, you should be able to control the VCV-Rack with a sequence of the DAW.
Hope it helps ....


will give that a shot, but i've seen other daws send the midi into VeeSeeVST without resorting to a loopback (which adds latency). i've used loopMIDI before though, it's pretty good!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Tue Jul 10, 2018 8:08 pm 
User avatar

Joined: Mon Feb 25, 2013 9:31 am
Posts: 460
Location: Mörkö / Groke Island
https://bedroomproducersblog.com/2018/0 ... nofficial/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Tue Jul 10, 2018 8:34 pm 
User avatar

Joined: Wed Nov 23, 2011 3:24 pm
Posts: 566
Ah, the 64bit thing is finally starting to exclude me. Ah well, at least I've still got Blok.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Tue Jul 10, 2018 10:29 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 7:23 pm
Posts: 292
theres a 32 bit version too now. still stuck on the midi input, but will upload a bmx with a clock buzz->vcv hack tomorrow if anyone wants it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Wed Jul 11, 2018 2:36 pm 

Joined: Sat Nov 26, 2011 4:06 pm
Posts: 156
Whats the advantage compared to using the normal version and VST bridge ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Wed Jul 11, 2018 7:34 pm 
User avatar

Joined: Wed Nov 23, 2011 3:24 pm
Posts: 566
mantratronic wrote:
theres a 32 bit version too now. still stuck on the midi input, but will upload a bmx with a clock buzz->vcv hack tomorrow if anyone wants it.

Happy days! I'll have another look then...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Wed Jul 11, 2018 9:48 pm 
User avatar

Joined: Mon Nov 21, 2011 7:23 pm
Posts: 292
ags wrote:
Whats the advantage compared to using the normal version and VST bridge ?


not tried the bridge yet, but from the git site, its mainly that you can save patches in the daw and have multiple instances. (and put them on different cpus)

i'm getting pretty frustrated i cant get the midi to work, so will probably try the bridge soon. i forced the bpm to link with cheapo dc going from fffe to 8000 offset every beat and using an audio input as an external clock cv->a clock module, but thats it as far as proper integration. the vst wont receive any midi data in buzz for me, whether its coming from pvst, pxp, or an external source like a midi keyboard or loopback, but i can get pvst to learn parameters and then control them as normal.

it's still being improved every day, but so far the midi changes haven't effected buzz.

this is two veeseevst's and the cheapo dc trick for bmp, with me playing the chords via the pc keyboard


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: VCV Rack
PostPosted: Sun Jul 15, 2018 10:20 pm 
User avatar

Joined: Mon Feb 25, 2013 9:31 am
Posts: 460
Location: Mörkö / Groke Island
my post above was a little unclear.

There is an unofficial VST around. :-)

https://bedroomproducersblog.com/2018/0 ... nofficial/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group