buzz forums

forums of the buzz
It is currently Fri Dec 13, 2019 9:49 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: record bug
PostPosted: Tue Mar 12, 2013 1:03 pm 
User avatar

Joined: Fri Jan 13, 2012 1:30 pm
Posts: 36
Location: Newcastle
i never needed multitrack recording from buzz before so i never came to this problem. when i record or render project as one wav everything is fine but when i record multitrack session with sgorpi mtw some of the tracks are recorded with a delay of 100ms. delayed tracks recorded solo with the hard disk recorder have the delay as well. only tracks recorded with jeskola loop recorded are in sync.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Tue Mar 12, 2013 4:35 pm 
User avatar

Joined: Fri Jan 13, 2012 1:30 pm
Posts: 36
Location: Newcastle
jeskola loop recorder would be the solution but it records useless 16bit... please help, i'm trying to get this multitrack recorded for two days with no luck :x tried a vst recorder but cant trigger record by midi...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Tue Mar 12, 2013 8:07 pm 

Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Posts: 254
You could try to use the freeze feature of pvst, it saves wavs in 32-bit float format. You can access the wavs via the freeze options(edit menu).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Wed Mar 13, 2013 11:08 am 
User avatar

Joined: Fri Jan 13, 2012 1:30 pm
Posts: 36
Location: Newcastle
but that only helps with vsts. so until Oskari fixes this bug i have to manually realign tracks in Reaper. it's a bit more work but it's ok.

maybe it's has something to do with latency compensation? but turnig it off makes things even worse.

is there anyone who had this problem or is it just me? i remember having this problem 2 years ago when i was trying to record one track and load it in buzz to save cpu. but i gave up and forgot about this bug


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Wed Mar 13, 2013 10:44 pm 
User avatar

Joined: Fri May 04, 2012 10:24 am
Posts: 95
You could try with a couple of dummy (input=output) vst's and freeze those (I guess that's what polac means).

Can't set or open freeze directory BTW, nothing happens (freeze/unfreeze is greyed out). (built 27)

Never needed to freeze anything, but maybe energy XT fx demo version would work too in case of freezing to get multi-out-recordings.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Thu Mar 14, 2013 4:33 pm 

Joined: Fri Sep 14, 2012 3:35 pm
Posts: 76
vacuum: update buzz :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Sat Mar 16, 2013 8:46 pm 
User avatar

Joined: Fri May 04, 2012 10:24 am
Posts: 95
rav wrote:
vacuum: update buzz :D


I did ... :shock: ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Sun Mar 17, 2013 3:41 pm 

Joined: Fri Sep 14, 2012 3:35 pm
Posts: 76
I was confused for a while, because it hadn't worked here also :D
Try to use polac drivers.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Tue Mar 19, 2013 9:19 pm 

Joined: Sun Apr 15, 2012 8:55 am
Posts: 399
I used to have the same problem. The solution was to set up a click or beep at the beginning and route it to all tracks. Then just delete it out of your recording when you have it lined up in your other DAW.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Sun Mar 24, 2013 4:04 pm 
User avatar

Joined: Fri May 04, 2012 10:24 am
Posts: 95
rav wrote:
Try to use polac drivers.

.. doesn't work, but I think it can't get acces to a dir it tries to find, because still I don't know much about windows 7.

@mridlen: that would be the best way to be sure it really is lined up correctly, by seeing it visually.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Fri Aug 23, 2013 8:35 pm 

Joined: Sun Apr 15, 2012 8:55 am
Posts: 399
I got the freeze feature to work finally! This is going to revolutionize Buzz for me :)

The sky is the limit now!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Fri Sep 20, 2013 1:04 pm 

Joined: Sun Apr 15, 2012 8:55 am
Posts: 399
Freeze feature does not want work with the Polac ASIO driver. Is that expected behavior?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: record bug
PostPosted: Fri Sep 20, 2013 6:58 pm 

Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Posts: 254
mridlen wrote:
Freeze feature does not want work with the Polac ASIO driver. Is that expected behavior?


Hmm it should work with all polac waveout drivers. However it doesn't work if you do not restart buzz after switching the waveout driver. Or perhaps you are using an old pasio version?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group