MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

mute
Posts: 389
Joined: Mon Nov 21, 2011 8:30 pm

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by mute »

This is not only only about this slide note - because different machines have their own features which won't be reflected by standard polac vsti pattern which always look the same - no matter, what machine do you use. Many of old buzz machines are good damn ones and I don't want to resign from them and theirs goodies.
That's incorrect. It is only about the slide note. And assigning takes two seconds. Click on Learn. PVST will work for 99% of all other Buzz gens and effects out there. You picked a machine was designed specifically for tracker usage and nothing else, there are very few of these. It is irresponible of you to take 1 exception and then claim the whole thing doesn't work.

MIDI Edit, from within the PXP Pattern editor, works on any machine. Except special tracker only ones that have an extra slide note column. Only the real note column will recieve a note.

As far as assigning things in PVST, you seem intimidated. It's way easy. Just click on Auto Learn and move a couple sliders. Don't bother with F4.

hundredcaws
Posts: 71
Joined: Sun Jul 15, 2012 7:47 am

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by hundredcaws »

i have tried to load ox-11 generator (buzz machine) via polac vst using .lnk file among dlls. it works fine with midi keyboard but does not have polyphony. still plays only one sound. is there a 'polyphony' switch somewhere ?

User avatar
thOke
Posts: 321
Joined: Thu Nov 24, 2011 7:14 am

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by thOke »

Use your mouse ...
poly.jpg
btw ... 11-Ox is an EFFECT
HI,

this is 11-Ox - my ?th attempt to make an effect with that you can build
new fm-synths. but i'm not so happy with it ;-( . anyway it's an interesting
machine, cause it uses the public dll memory to communicate with other
Ox's. i added some small demos that could help to understand. the most
important sliders (if using more Ox's) are ID and Source. Every Ox should
have it's own ID! If you connect one Ox to another it will get a note signal
of the destination, if it's source is equal to the destination's ID.
The frequency is controlled via the Pitch. In Carrier-Mode the notes are
shifted. As a Modulator the frequencys are multiples of the frequency of then
source Ox. If you want FM you have to increase the FM-Amount and FM-Depth of
the Carrier.

HAVE FUN
z.war

hundredcaws
Posts: 71
Joined: Sun Jul 15, 2012 7:47 am

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by hundredcaws »

and what about using buzz machines via peerctrl or peerchord or midibus ? i have tried peerchord once, hearing one sound only ? do they have special switch ?

User avatar
thOke
Posts: 321
Joined: Thu Nov 24, 2011 7:14 am

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by thOke »

add tracks to the assigned instruments ... this is rtfm info 8-)

hundredcaws
Posts: 71
Joined: Sun Jul 15, 2012 7:47 am

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by hundredcaws »

thank you.

hundredcaws
Posts: 71
Joined: Sun Jul 15, 2012 7:47 am

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by hundredcaws »

btdsys peerctrl does not work for me. have red the doc and still don't know what's wrong. here is my settins screen posted. additionally my midi settings are channel 1 or all. attributes left default.
Attachments
peerctrl.jpg

User avatar
thOke
Posts: 321
Joined: Thu Nov 24, 2011 7:14 am

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by thOke »

whar do you want to do?
if you simply want to control infector notes from a midi device, set the midi channel in infector's attributes.
you don't need peerctrl for that. but it's useful, when you want to assign other infector parameters to midi cc.

hundredcaws
Posts: 71
Joined: Sun Jul 15, 2012 7:47 am

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by hundredcaws »

yes, i simply want to control any buzz machine notes from a midi device, and i want polyphonic. older buzz machines do not support midi, as far as i know.

User avatar
mantratronic
Posts: 296
Joined: Mon Nov 21, 2011 7:23 pm

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by mantratronic »

hundredcaws wrote:yes, i simply want to control any buzz machine notes from a midi device, and i want polyphonic. older buzz machines do not support midi, as far as i know.
use cyanphase mc-1 with midi, it's polyphonic and if you connect a generator to it the midi notes will be sent to the gen.

snowglobe
Posts: 339
Joined: Wed Nov 23, 2011 12:36 pm

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by snowglobe »

Other options include IX Split or Polac Internal MIDI sending to Midi Bus.

User avatar
szaszhareen
Posts: 519
Joined: Wed Nov 23, 2011 1:15 am
Location: deep beneath the earths crust

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by szaszhareen »

thOke wrote:you can play almost any buzz generator live via midi.

1.) Add Polac Midi In - select appropriate midi input device and send midi to
2.) Polac Midi Bus II (Midi Bus I also works, but a little different) ... assign Midi Bus II to your desired Buzz Gen

optionally
3.) Use PeerCTRL to assign any parameter to any midi controller

Image
could someone please post a link to polac midi in? couldn't find it on google, xlutop or buzzmachines.com. Thanks!

User avatar
thOke
Posts: 321
Joined: Thu Nov 24, 2011 7:14 am

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by thOke »

it's in the pvst installation zip file.

viewtopic.php?f=3&t=7

snowglobe
Posts: 339
Joined: Wed Nov 23, 2011 12:36 pm

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by snowglobe »

thOke wrote:it's in the pvst installation zip file.

viewtopic.php?f=3&t=7
To expand:

Assuming you have the latest-greatest Polac stuff installed, go to machine view and type "i i" - should bring up Polac MIDI In (and not much else).
"i b" will bring up your MIDI bus machines. (or "x s" to bring up IX Split).

If you aren't really using any sort of MIDI input from outside of Buzz and just want to "keyjazz" from QWERTY, you can type "l m" and look for Internal MIDI in the list (instead of using Polac MIDI In).

User avatar
szaszhareen
Posts: 519
Joined: Wed Nov 23, 2011 1:15 am
Location: deep beneath the earths crust

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by szaszhareen »

unbelievable! i must have been so tired i couldnt READ! i usually use the search box, typed in "polac" last night, and didn't see midi in. tonight, it's there, right in front of my face. sometimes i wonder about me... oh well, thanks again guys for pointing out something i should already know! you have no idea how much it helps. :lol:

also the "i i" "i b" thing is new to me, thanks for pointing this out.

thOke: where did you pick up that sweet skin for the guru 4?

User avatar
thOke
Posts: 321
Joined: Thu Nov 24, 2011 7:14 am

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by thOke »

szaszhareen wrote: thOke: where did you pick up that sweet skin for the guru 4?
it's a 'hack' made with secondskin .... see here:
viewtopic.php?f=6&t=65#p954

User avatar
szaszhareen
Posts: 519
Joined: Wed Nov 23, 2011 1:15 am
Location: deep beneath the earths crust

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by szaszhareen »

thOke wrote:
szaszhareen wrote: thOke: where did you pick up that sweet skin for the guru 4?
it's a 'hack' made with secondskin .... see here:
viewtopic.php?f=6&t=65#p954
wow. sometimes i feel like an echo. thanks, i'll actually use it this time! :oops:

mosis
Posts: 35
Joined: Fri Dec 02, 2011 5:37 pm

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by mosis »

I can understand why people didn't work that out, I would never have guessed that you could drag on those numbers - that contradicts standard user interface design rules, it looks like it's just information, not something you can edit. It should simply have up/down buttons next to it, then people would know what it was! And it would be helpful if it said 'Polyphony' next to it too!
Attachments
poly.jpg
poly.jpg (31.27 KiB) Viewed 6447 times

User avatar
deusdiabolus
Posts: 36
Joined: Thu Dec 08, 2011 6:29 am
Location: Wichita. No, seriously.

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by deusdiabolus »

BONUS QUESTION: I have noticed that when changing presets in a generator, it resets the MIDI Channel so I have to reconfigure it each time. Is this just because it's a preset option or could this be a glitch?

ADDENDUM: Maybe this is just in the case of FSM Infector.

snowglobe
Posts: 339
Joined: Wed Nov 23, 2011 12:36 pm

Re: MIDI keyboard and Buzz - via VSTI only?

Post by snowglobe »

deusdiabolus wrote:BONUS QUESTION: I have noticed that when changing presets in a generator, it resets the MIDI Channel so I have to reconfigure it each time. Is this just because it's a preset option or could this be a glitch?

ADDENDUM: Maybe this is just in the case of FSM Infector.
It's a known issue with Infector. See for example this thread (has some helpful info from tinga) viewtopic.php?f=3&t=1458&p=6035&hilit=infector#p6035

Post Reply