btdsys audiotrack, htf do you use it?

Post Reply
User avatar
szaszhareen
Posts: 519
Joined: Wed Nov 23, 2011 1:15 am
Location: deep beneath the earths crust

btdsys audiotrack, htf do you use it?

Post by szaszhareen »

i've got the machine loaded, got a wave imported, got a pattern in the sequencer, got it connected to master, but it doesn't play the wav. what should i do to get some sound out of this machine?

thanks :) :dance:

mridlen
Posts: 403
Joined: Sun Apr 15, 2012 8:55 am
Contact:

Re: btdsys audiotrack, htf do you use it?

Post by mridlen »

It's not very straightforward and I don't get very in depth with it (I use it mostly for input of acapella tracks), but here is how I do it.

1) New pattern 8192 rows length (max)
2) Menu -> Import -> from file
3) Click the waveform
4) Menu -> Select -> All
5) Menu -> Take -> Set Active

From there, you should just be able to load the pattern in the song view and it should play normally.

User avatar
szaszhareen
Posts: 519
Joined: Wed Nov 23, 2011 1:15 am
Location: deep beneath the earths crust

Re: btdsys audiotrack, htf do you use it?

Post by szaszhareen »

awesome, thanks. i'm trying to use it for acapellas as well. i found another thread in which you mention this process but couldn't get it to work at the time, probably just due to the fact that i was rather half in the bag :oops: . got it working today with your advice, thanks :)

:mrgreen:

mridlen
Posts: 403
Joined: Sun Apr 15, 2012 8:55 am
Contact:

Re: btdsys audiotrack, htf do you use it?

Post by mridlen »

Oh, and if you run into timing issues, you can get it lined up by going into song view and setting the step to 1 and insert / delete until it lines up. That should fix your issues.

User avatar
Klangkulisse
Posts: 284
Joined: Tue Nov 22, 2011 12:20 am
Location: ••• Düsseldorf ••• Made of Light

Re: btdsys audiotrack, htf do you use it?

Post by Klangkulisse »

And you can get rid ot the grid when you are in tick mode by pressing ctrl and using the mouse to achieve a grid independent (fine) selection you want to activate.

thepr0f
Posts: 15
Joined: Tue May 01, 2012 2:10 am

Re: btdsys audiotrack, htf do you use it?

Post by thepr0f »

btd posted a handy setup video on buzzchurch yonks ago. I've shared it here:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/309 ... _setup.avi

btd's Audiotrack page for reference:

http://btdsys.lazytrap.com/buzz-machine ... ?showall=1

User avatar
szaszhareen
Posts: 519
Joined: Wed Nov 23, 2011 1:15 am
Location: deep beneath the earths crust

Re: btdsys audiotrack, htf do you use it?

Post by szaszhareen »

thanks for the advice and tips guys, i think i'll be able to get this acapella synced up. wish there was a fine offset, looks like the best i can do is try and trim the waveform to fit exactly where it needs to go to start it at the right timing.

Post Reply