How to start BUZZ with ultimate power plan

Post Reply
User avatar
HerrFornit
Posts: 245
Joined: Sat Feb 25, 2017 12:27 pm
Location: Steinberg UR12, AKG 702, Old Hi-Fi, A-49, PC: Xeon 1230v3 8GB, Win10x64pro, Buzz 1503x86
Contact:

How to start BUZZ with ultimate power plan

Post by HerrFornit »

Hi,

I wanna show a usfull trick to start BUZZ with maximum power in Windows 10. It helps against crackles.
thanx to domtron (buzz forum) and script by areiland (computerbase forum)

1.
create a .cmd textfile with following content:

Code: Select all

@Echo Off
chcp 1252 >nul
Powercfg /setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c
Start  /wait "C:\Program Files (x86)\Jeskola\Buzz\buzz.exe" "C:\Program Files (x86)\Jeskola\Buzz\buzz.exe" 
Powercfg /setactive 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e
2.
create a link of that .cmd file and set mode to minimized.
you can change the symbol with Buzz.exe for the icon.

3.
Copy link to:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

4.
start buzz with that link, the powerplan should jump to ultimate.
After closing buzz windows goes back to the balanced energy plan.
Do not close cmd window.

you can find the long codes (keys of the power plans) in the registry, I dont know if these are true for other languages/systems, too.
I created a plan named 'DAW', which I found by registry search, the new plan created a new key (not shown in the upper code). Then I copied the key into the script.
Keys are placed here:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\User\PowerSchemes\
Or comandline:
Powercfg /List

User avatar
magmavander
Posts: 580
Joined: Tue Nov 22, 2011 5:22 pm
Location: France
Contact:

Re: How to start BUZZ with ultimate power plan

Post by magmavander »

Seems interesting but what do you mean by "...and set mode to minimized" ?

User avatar
HerrFornit
Posts: 245
Joined: Sat Feb 25, 2017 12:27 pm
Location: Steinberg UR12, AKG 702, Old Hi-Fi, A-49, PC: Xeon 1230v3 8GB, Win10x64pro, Buzz 1503x86
Contact:

Re: How to start BUZZ with ultimate power plan

Post by HerrFornit »

:) Hi magmavander
Right click on the link . Its for the window mode. Sorry i am in vacation. No screnshot. :)

Post Reply