new pvst beta (updated 2-Jul-2020)

mridlen
Posts: 403
Joined: Sun Apr 15, 2012 8:55 am
Contact:

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by mridlen »

Hey just FYI I'm not sure if this is a bug with the pattern editor or the VST loaders -> viewtopic.php?f=3&t=1754&p=8442#p8442

polac
Posts: 322
Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Contact:

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by polac »

I think this new pattern editor is breaking the ability to record pitch bend commands from the midi keyboard. It's either that or the polac VST loader (was build 27 and I updated to build 29). I updated both at the same time.

Normally to do this, I go to columns and check the box next to my synth. Then I set the pattern to the desired length and hit record. However, it does not record any pitch bend data when I do this. Notes are still recorded normally though.
I've been having pitch wheel problems for a while too, It's been happening before installing the pattern xp mod, so I'm guessing it's a problem with build 29 of polac vst loader.
What are you trying exactly, record pitchbend to pattern xp's own pitchbend column(is this even possible?) or the loaders own track parameter column(then set to 0x30FE for pitchbend automation)?

esp81
Posts: 139
Joined: Mon Jun 17, 2013 2:44 am

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by esp81 »

Nevermind it is working properly, I was indeed trying to use the midi pitch column in pattern xp instead of 30FE in the track parameter column.

mridlen
Posts: 403
Joined: Sun Apr 15, 2012 8:55 am
Contact:

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by mridlen »

polac wrote:What are you trying exactly, record pitchbend to pattern xp's own pitchbend column(is this even possible?) or the loaders own track parameter column(then set to 0x30FE for pitchbend automation)?
Previously it would be recorded in the MIDI Pitch Wheel column when I played from my MIDI keyboard and used the pitch wheel. Attached is an image of a pattern in a previous song I recorded.

https://www.dropbox.com/s/ymdk720hhm6p8 ... l.PNG?dl=0

mridlen
Posts: 403
Joined: Sun Apr 15, 2012 8:55 am
Contact:

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by mridlen »

I just confirmed it is not the PVST version that is causing this by reinstalling the old version (build 27), so it must be the new pattern editor.

User avatar
onecircles
Posts: 320
Joined: Wed Mar 26, 2014 7:07 am

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by onecircles »

Holy wow! Frustrations getting my MPD to work with samples led me to finally getting this to handle vsts. I install it and load buzz, and there's machine entries for all my midi equipment!? I've been using midi-ox to merge my midi inputs, and I can tell this is going to simplify that whole situation, which is good because I also use guitar rig, and it doesn't like midi ox.

Plus some bitchin 64 bit effects!

I got more than I bargained for.

I have a lot to learn about this piece of software but it's christmas up in here oh yeah.

Thank you!

User avatar
onecircles
Posts: 320
Joined: Wed Mar 26, 2014 7:07 am

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by onecircles »

Hello, you can check the users forum if you'd like to see the crash I was getting from anomalous sysx data. I have a question though.

Now that I've gotten this midi controller working, my next task is to get my faders and knobs working outside the vst I'm working with. I use these controllers for physical control of filter cutoff when I'm playing keyboard and things like that.

I figured out that I can just send the midi from polac midi bus to whatever machine I want so long as it is wrapped within the vst loader, however I ran into one problem. I put my copy of fsm infector in there and when I did so none of my presets loaded. I tried manually loading them but had no luck. I also tried selecting them by number, but that didn't work either. Some settings adopted the values they had in my preset and some did not.

Also, I am curious about whether it would be possible to have midi changes in parameter setting reflected in the gui, as is the case in buzz itself. When I'm mapping a lot of parameters, it can be helpful to see which one is bound to which controller just by moving it, and also when I return to an older piece of music and I'm looking at my automations, I get the most intimation from just watching the slider move back and forth to get a sense of the kind of expressive sound gesture I was trying to make, if that makes any sense.

Anyway, thank you! I've spent a lot of time in the polac software suite recently and I am so impressed and pleased and thankful. It takes buzz to the next level :]

boombaxx
Posts: 270
Joined: Tue Dec 06, 2011 6:54 pm

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by boombaxx »

I am trying to connect a spark le using polac vst in 64 bit it works fine in 32 bit connection failed every time. Anyone help with this :?:

blafot
Posts: 20
Joined: Wed Jan 22, 2014 2:19 pm

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by blafot »

Hi.
I use buzz and Polack vst live on stage and are going to change computer from 32 bit to 64 bit. If I install x64 can I use all my 32-bits VST plugins then? Without using Jbridge?
/M

polac
Posts: 322
Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Contact:

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by polac »

blafot wrote:Hi.
I use buzz and Polack vst live on stage and are going to change computer from 32 bit to 64 bit. If I install x64 can I use all my 32-bits VST plugins then? Without using Jbridge?
/M
Yes, the loader comes with its own vst bridge so you can use the 32bit plugins in a 64bit Buzz too.

snowglobe
Posts: 338
Joined: Wed Nov 23, 2011 12:36 pm

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by snowglobe »

Hey Frank, is Polac Midi In meant to send non-note MIDI as well as note messages? (if so, it may be broken)

blafot
Posts: 20
Joined: Wed Jan 22, 2014 2:19 pm

Re: new pvst beta (updated 12-Jan-2014)

Post by blafot »

polac wrote: Yes, the loader comes with its own vst bridge so you can use the 32bit plugins in a 64bit Buzz too.
THANX Polac. Perfect!
Buzz and your VST-loander is fantastic.
Kep up the good work!
/M

polac
Posts: 322
Joined: Wed Nov 23, 2011 9:19 am
Contact:

Re: new pvst beta (updated 25-Dec-2014)

Post by polac »

updated

User avatar
Klangkulisse
Posts: 291
Joined: Tue Nov 22, 2011 12:20 am
Location: ••• Düsseldorf ••• Made of Light

Re: new pvst beta (updated 25-Dec-2014)

Post by Klangkulisse »

polac wrote:updated
Thank you! :)

snowglobe
Posts: 338
Joined: Wed Nov 23, 2011 12:36 pm

Re: new pvst beta (updated 25-Dec-2014)

Post by snowglobe »

- new global option: send All Notes Off on Stop()
:dance:
Thanks much Santa Polac!

domtron
Posts: 87
Joined: Tue Nov 22, 2011 5:18 pm

Re: new pvst beta (updated 25-Dec-2014)

Post by domtron »

:dance:

User avatar
Buzztler
Posts: 197
Joined: Sat Jan 21, 2012 2:54 pm
Location: Faraway but near enough

Re: new pvst beta (updated 25-Dec-2014)

Post by Buzztler »

:dance: I could not reproduce the problems some buzzers mentioned in the Users-section of this forum. Beta 30 from 25-Dec-2014 works pretty well in my buzz-setup, ASIO and midi seem to work also well ... (imo) a very good work by you "Sir" Polac ... :ugeek:

User avatar
Buzztler
Posts: 197
Joined: Sat Jan 21, 2012 2:54 pm
Location: Faraway but near enough

Re: new pvst beta (updated 25-Dec-2014)

Post by Buzztler »

:idea: :?: "Sir" Xlutop, are you willing and able to tranfer the Waveeditor/ Wavetable you created for the use with Matilde2 (rc 1.98) to Matilde3 (rc 1.10), so that we can use it directly with a Multiout-option?

:idea: :?: Furthermore, is there a chance that you can write some code to directly export the edited wave-file into the Buzz-wavetable, so that the wave-file is stored in the bmx? I have no clue how much effort this will be, but it would be damn fine if this would be possible somehow ...

Yes, I know I personally have empty "Spendierhosen" and I only ask ... ;)

added on 09-02-2015: Does it help if I say: "Please"?

(For those who don't know: The "alternate" Wavetable is only visible if you load the Matilde2 rc 1.98 into PVST(I)_Loader, open it in Machineview and right click on the surface, select Wavetable ... there you go ...)

hundredcaws
Posts: 71
Joined: Sun Jul 15, 2012 7:47 am

Re: new pvst beta (updated 27-Mar-2011)

Post by hundredcaws »

polac wrote: I'm currently messing around with the buzz wrapper(pbuzz.dll) which delays a release quite a bit, with built-in wavetable/wave editor and optional pattern mode:

http://www.xlutop.com/buzz/buzz.png
:?: is pbuzz.exe wrapping buzz as a buzzmachine or as vst. i mean.. can buzz be wrapped in vst and used in other host with :?:

synthphase
Posts: 85
Joined: Sat Dec 17, 2011 7:57 pm

Re: new pvst beta (updated 25-Dec-2014)

Post by synthphase »

I think I noticed a small bug:

Inertia seems to follow Param Slide. In other words, say you have the inertia turned off and do a param slide of speed 0200. Refresh the settings GUI and the inertia will be 2 ticks. Not a huge deal as you can just set inertia back but it takes up a row to do so.

Post Reply